Data in Turnhout

Stad Turnhout is een datagedreven organisatie. Door het combineren en analyseren van data ondersteunen we de beleidsvoering en verbeteren we onze planning en realisatiegraad. We gebruiken data ook om de interne dienstverlening efficiënter te maken. 

We hebben drie instrumenten ter beschikking om data te delen. Elk instrument heeft zijn specificiteit. Voor elk instrument voorzien we in ieder jaar opleidingen.  

 

GIS (Geografisch Informatie Systeem) 

Wie is eigenaar van een bepaald stukje grond X? Hoeveel gezinnen wonen er in gebied Y? Zijn er bouwmisdrijven gekend over huis Z? Ligt er een speelpleintje in de buurt? Dit zijn vragen waar je in je dagelijkse werking een antwoord op zoekt. Door te werken met GIS kan je dat antwoord snel vinden. 

Ga je er graag zelf mee aan de slag? Dat kan! De meest voor de hand liggende zaken staan automatisch in de toepassing ter beschikking.

Vind je niet wat je zoekt of heb je vragen (vb toegang tot gisviewer, zichtbaar maken van datalagen, opmaak inventaris straatmeubilair, ….), contacteer dan Anne Eelen.

Voor analyses in GIS (vb bereikbaarheid en capaciteiten van onderwijs) contacteer je Anne Eelen.

Er zijn ook GIS- toepassingen over onze gemeentegrenzen heen:


Stadsregio Turnhout in cijfers
 

Heb je nood aan algemeen cijfermateriaal over de stad (of de stadsregio)? Wil je weten hoe een bepaalde trend zich in een buurt voordoet en wil je deze dan vergelijken met een andere buurt? Wil je je subsidiedossier staven met cijfers? Dan is de website stadsregioturnhout.incijfers.be het aangewezen instrument.

Naast stedelijk en stadsregionaal cijfermateriaal vind je op dit platform ook de indicatoren van de stadsmonitor terug. Dit zowel voor de stad als voor de buurten (sector) en wijken. Ook kan je na inloggen de surveyresultaten van Turnhout vergelijken met deze van de andere centrumsteden. Een login krijg je op simpel verzoek bij Veerle Claes of Katleen Bols.

Ga je er graag zelf mee aan de slag? Dat kan! De meest voor de hand liggende zaken staan ter beschikking. Vind je niet wat je nodig hebt, contacteer dan Veerle Claes of Katleen Bols.

Ook zijn er interessante toepassingen over onze gemeentegrenzen heen:

 

PowerBI 

Hoe staat het met de uitvoering van ons strategisch meerjarenplan? Welke projecten zijn al gerealiseerd? Welke acties lopen vertraging op? Kan ik een overzicht krijgen van mijn beschikbare budgetten? Waar komen onze nieuwe inwoners vandaan?  

Via rapporten in PowerBI kunnen we informatie over onze eigen werking toegankelijker maken. De opbouw van dit platform staat nog in de kinderschoenen. Deze pagina zal dus regelmatig geüpdatet worden . Uiteraard houden we jullie op de hoogte van deze nieuwigheden via kanalen zoals TOK, nieuwsbrieven, …
 

Je vindt hier rapporten over het strategisch meerjarenplan (SMJP), financiën, uit ORBA, over bevolking en van Jeugd. Je kan enkel die rapporten openen waar je toegang tot hebt. 

Ga je er graag zelf mee aan de slag? Dat kan! Of, Ben je geïnteresseerd om mee  te bouwen in PowerBI? Laat een seintje aan Veerle Claes.