Ergonomie

Ergonomie is het ontwerpen en evalueren van taken, jobs, producten, ruimtes en systemen zodat ze tegemoetkomen aan de noden, mogelijkheden en beperkingen van mensen.

Klik door naar één van volgende filmpjes als je wilt weten wat ergonomie concreet inhoudt en hoe het werkt.

Tips & tricks

Ben je op zoek bent naar tips in verband met beeldschermwerk, lees dan zeker deze informatiebrochure. Ook medewerkers die langdurig rechtstaan tijdens hun werk, vinden hier meer informatie.

Workfit

Stad en OCMW Turnhout gaan samen voor Workfit. Met dit project willen we je informeren over het belang van bewegen, de risico’s binnen je job op het vlak van gezondheid en de acties die we ondernemen om jou te ondersteunen om meer te bewegen (tijdens en na het werk).

In kader hiervan besteden we ook aandacht aan afwisseling tussen zittend en staand werken. Daarom trachten we op verschillende locaties in hoogte verstelbare bureaus te voorzien, of flexplekken waar je even staand kan werken. Ook een opleiding rugscholing stond recent op het programma.

Om op de hoogte te blijven van verschillende activiteiten kan je terecht op de pagina van Workfit. Daarnaast vind je hier ook de nodige achtergrondinformatie en algemene tips rond bewegen terug.