Onbetaald verlof als gunstmaatregel
Wat?
Het hoofd van het personeel kan aan het personeelslid onbetaald verlof toestaan om de prestaties volledig of gedeeltelijk te onderbreken, als de goede werking van de dienst dat toelaat.
Het verlof kan worden toegestaan voor:
- twintig dagen per kalenderjaar, te nemen in volledige of halve dagen en al dan niet in aaneensluitende perioden. Het verlof wordt slechts toegestaan als het personeelslid zijn jaarlijks vakantieverlof (met uitzondering van vijf dagen) heeft ingepland;
- twee jaar gedurende de loopbaan, te nemen in al dan niet aaneensluitende perioden van minimaal één maand. Het verlof wordt slechts toegestaan als het personeelslid zijn onbetaald verlof als recht volledig heeft opgenomen.
Aanvraagprocedure
- Vul dit formulier in voor Personeelspunt
- Je vraagt dit onbetaald verlof aan minstens drie maanden vóór de aanvang, tenzij het hoofd van het personeel op verzoek van de betrokkene een kortere termijn aanvaardt.
- Het hoofd van het personeel neemt een beslissing nadat hij advies heeft ingewonnen bij het dienst- of sectorhoofd.
- De beslissing om het onbetaald verlof al dan niet toe te kennen, wordt aan het personeelslid bekendgemaakt binnen de maand te rekenen vanaf de ontvangst van de aanvraag. Wanneer de aanvraag niet wordt ingewilligd, wordt de beslissing gemotiveerd.
- Iedere verlenging moet opnieuw worden aangevraagd, ten minste één maand vóór het verstrijken van de lopende periode van onbetaald verlof.
Het onbetaald gunstverlof is niet gelijkgesteld aan dienstactiviteit tenzij het minder dan een maand bedraagt of deeltijds verlof betreft.
Als een feestdag op een dag onbetaald gunstverlof valt, wordt die feestdag niet vervangen.
Clausule
Periodes van onbetaald verlof geven geen recht op vakantiedagen. Periodes van onbetaald verlof geven recht op vakantiedagen in verhouding tot de effectieve prestaties. Het aantal vakantiedagen waarop je recht hebt, wordt herberekend van zodra je verlofaanvraag door de algemeen directeur is goedgekeurd.