Samen veerkrachtig! De activiteiten op een rijtje

Veerkracht, wat is dat?

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Meer veerkracht helpt je om minder snel de moed te laten zakken en door te zetten wanneer het iets moeilijker gaat. Het goede nieuws is dat je veerkracht kunt trainen!

Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk dat medewerkers zich goed in hun vel voelen en iedere dag met plezier komen werken. Door verschillende activiteiten te organiseren, willen we op een leuke manier even stilstaan bij veerkracht én willen we tools aanbieden om de jouwe te versterken.

Dinsdag 1 oktober: lezing Michael Portzky

Michael Portzky is neuro- en klinisch psycholoog. Hij schreef de boeken ‘Veerkracht’ en ‘Jongerenveerkracht’, daarnaast ontwikkelde hij gevalideerde vragenlijsten omtrent ‘mentale veerkracht’ en werkte hij mee aan de nieuwe versie van de ‘fit in je hoofd’-website van de overheid. Neem hier zeker een kijkje als je je eigen veerkacht wilt inschatten.

Tijdens de lezing geeft Michael meer inzicht in het begrip ‘veerkracht’. Met zijn tips kun je de jouwe zelf versterken, ook op de werkvloer.

Schrijf je in

Woensdag 2 oktober: anders pauzeren

Pauzeren en tijdens die pauze je hoofd even leegmaken, is belangrijk. Van 2 tot en met 10 oktober kunnen jullie daarom tijdens de middagpauze (tussen 12 en 14 uur) verschillende volksspellen uitlenen: sjoelbak, ringwerpen, schaakspel, petanque ... Zo kun je samen met collega’s genieten van een 'andere pauze'.

Op de volgende locaties kunnen jullie de spellen uitlenen:

Stadsbedrijven (Everdongenlaan)

Refter

Stadskantoor

Personeelspunt

Welzijnscampus

Refter

Bib

"Intboektoe", 3de verdieping, helemaal achteraan

(in de buurt van de refter)

Stadhuis

 Archief

Europeion

Balie - gelijjkvloers

Wollewei

Onthaal 

 

Donderdag 3 oktober: middagwandeling met gezonde snack

Deze dag pakken we de middagwandeling iets anders aan. Voor elke wandelaar voorzien we een gezond tussendoortje.
We zien jullie dus graag om 12.15 uur op de Welzijnscampus of om 12.45 uur bij het Stadskantoor of de Wollewei voor een gezonde wandeling!

Vrijdag 4 oktober: yoga tijdens de middagpauze (JC Wollewei)

Vrijdag kun je tijdens je middagpauze deelnemen aan een yogasessie. Stephanie van Gorp begeleidt de les voor beginners en focust onder meer op ademhalingsoefeningen.

Je bent welkom van 12.45 tot 13.45 uur in de Blauwe Zaal van JC Wollewei. Vergeet niet om je vooraf (en snel) in te schrijven, want er kunnen maximaal 15 collega's deelnemen.

Schrijf je in

Maandag 7 oktober: jouw talent in de kijker & yoga tijdens de middagpauze (Welzijnscampus)

De dag staat in het teken van jouw talenten. De medewerkers van Personeelspunt zetten nog eens in de kijker welke tools zij in huis hebben om daarover te reflecteren.

Tijdens de middagpauze organiseren we voor de tweede keer een yogasessie. Deze keer ben je welkom in de Jokerzaal van de Welzijnscampus, van 12.45 tot 13.45 uur. Opnieuw: maximaal 15 deelnemers, aarzel niet!

Schrijf je in

Dinsdag 8 oktober: yoga tijdens de middagpauze (Thomas More Hogeschool)

De laatste yogasessie vindt plaats op dinsdagmiddag, van 12.45 tot 13.45 uur, in de Expressiezaal van de Thomas More Hogeschool. En alweer: maximaal 15 deelnemers.

Schrijf je in

Woensdag 9 oktober: anders vergaderen

Vergaderen moet je niet altijd zittend doen. Probeer eens iets anders: ga rechtstaan, zet al wandelend je ideeën uiteen, stap de buitenlucht in, ...

En waarom zou je niet vandaag beginnen?

Donderdag 10 oktober: 'dubbele' middagwandeling

Het Managementteam daagt de medewerkers opnieuw uit. Dit jaar moeten we gezamenlijk de afstand afleggen naar Gödölló, onze zusterstad. Dat betekent dat we 1 600 kilometer voor de boeg hebben. Als dat doel behaald wordt, maakt het Managementteam een ontbijt voor de medewerkers die aan minstens een derde van alle wandelmomenten hebben meegedaan. Elk lid van het Managementteam zal dan bovendien meedraaien op een dienst.

Omdat het aantal kilometers van deze wandeling dubbel tellen, zien we jullie dus graag in groten getale om 12.15 uur op de Welzijnscampus of om 12.45 uur op het Stadskantoor of de Wollewei!

Van 1 tot 10 oktober: allemaal met de fiets naar het werk

Een goede gezondheid heeft een positieve invloed op je veerkracht. Daarom willen we iedereen stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Verstrooi even je gedachten tijdens een fietstocht naar het werk of spreek af met een collega en trap en babbel tegelijk.

Iedere dag zal Personeel een lijst trekken van alle fietsers en daaruit een winnaar loten die een beloning mag komen ophalen bij Personeelspunt. Zeker de moeite dus om je fiets nog eens van stal te halen!

Ander aanbod

Ook collega Sam Hufkens (gezondheidsconsulent) organiseert enkele activiteiten onder de noemer 'Turnhoutse Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid':

  • woensdag 2 oktober van 19.30 tot 21 uur: lezing van de HerstelAcademie
  • zaterdag 5 oktober: geestig gezond ontbijt met ervaringsgerichte natuurwandeling voor ouders en kinderen
  • donderdag 10 oktober van 18 tot 20 uur: infoavond psycho-educatie depressie

Klik hier voor meer info. Inschrijven moet voor 5 oktober.