Bewegings- en milieugezind woon- en werkverkeer

Bereikbaarheidsfiches

Het is voor (nieuwe) medewerkers of professionele bezoekers niet altijd duidelijk hoe ze de verschillende locaties van Stad en OCMW Turnhout kunnen bereiken. Om deze reden maakten we bereikbaarheidsfiches.

Op de fiches staat hoe je de locaties kan bereiken. We leggen de nadruk op de milieu- en bewegingsgezinde vervoersmiddelen. Zo geven we nieuwe medewerkers meteen mee hoe ze hun werkplaats met het openbaar vervoer of fiets kunnen bereiken. Ervaring leert dat een gebrek aan kennis hierover medewerkers richting de auto duwt.  

Met de elektrische fiets naar het werk of op vergadering

Stad en OCMW Turnhout beschikken over elektrische fietsen. Medewerkes kunnen deze fietsen ontlenen om woon- en werkverkeer met een elektrische fiets uit te testen.

Uiteraard is de elektrische fiets ook een volwaardig alternatief voor de wagen als je een verre verplaatsing moet maken voor het werk.  

Randvoorwaarden

Als je met de fiets naar het werk komt, heb je graag dat je deze veilig kan stallen. We nemen deze en andere voorwaarden mee in dit project. We willen het fietsen stimuleren en de randvoorwaarden spelen daarin een belangrijke rol.